City of Toronto 

Nathan Phillips Square - Indian Residential School Survivors Project

The City of Toronto is revitalizing areas of its landmark Nathan Phillips Square at New City Hall. As part of the improvements, a new Teaching, Learning, Sharing, and Healing space is being designed and constructed to pay homage to Indian Residential School Survivors. 

The project consists of upgrades to existing surfaces with all new landscaping, including a water feature, large sculpture and public building.

HH Angus’ scope features a full technical audit and inventory report to document all infrastructure and equipment impacted by the project; power supply for new landscape and other LED lighting fixtures; connection of new area drainage to existing storm systems in the parking level; mechanical and electrical services for new 450 ft2 teaching lodge and design of security systems for public spaces and the teaching lodge.

HH Angus is also developing and preparing a commissioning plan for all mechanical and electrical equipment being installed during the project.

One of the interesting challenges of this project is working with multiple stakeholders to ensure the vision of all parties for the project is realized.

SERVICES
Mechanical Engineering | Electrical Engineering | Security Design | IMIT Design 
| Commissioning


PROJECT FEATURES
Status: Ongoing | New sharing and healing space | Teaching lodge | New landscaping


LOCATION 
Toronto, Ontario


KEY SCOPE ELEMENTS
Technical audit | Inventory Report | Power supply | Connection to drainage area in underground parking level | M&E services for new teaching lodge | Design of security systems